fbpx Skip to content

Aparatamente Mureș – oraș vs. suburbii

Aparatamente Mureș – oraș vs. suburbii

Piața imobiliară a cunoscut diferite perioade deosebit de înfloritoare în ultimii 20 de ani. Așa se face că numărul proiectelor imobiliare a crescut simțitor. Fața localităților s-a schimbat radical, cele mai impresionante evoluții putând fi văzute la periferia marilor orașe, precum și în localitățile limitrofe. Nici județul Mureș nu face notă discordantă, atfel că numărul de apartamente Mureș a crescut, iar oferta este extrem de variată și diversificată. Pe lângă locuințele din blocurile construite în perioadă comunistă, avem acum proiecte imobiliare în diferite zone ale orașului, din centru, până la margine și inclusiv în localitățile învecinate.

Diversitate și multe opțiuni = alegeri grele

Având o astfel de paletă de posibile alegeri, e tot mai greu să ne orientăm în căutarea apartamentului potrivit. Unde e recomandabil să facem achiziția, într-un proiect imobiliar central, unul mai spre marginea orașului sau într-o localitate imediat învecinată orașului? Ne-am propus să vă ajutăm în continuare cu câteva sfaturi pentru ca dvs. să vă fie mai ușor în a face alegerea potrivită din lista de apartamente Mureș. Însă, cum nu există o regulă de aur, iar nevoile proprietarilor de locuințe diferă, am ales să vorbim mai bine despre criteriile după care să faceți alegerea, mai mult decât să încercăm să vă spunem noi unde e mai bine. Haideți să le luăm pe rând, pe cele mai importante.

Utilități și infrastructură edilitară

Noile proiecte imobiliare au apărut cu o frecvență uimitoare, iar în multe din cazuri, autoritățile nu au fost în stare să țină pasul. Dacă unele au fost construite în zone în care viitorii locatari au tot ce le trebuie, alții nu sunt la fel de norocoși. Sunt proiecte imobiliare cu apartamente Mureș în zone cu străzi neasfaltate, ori cu străzi asfaltate, dar fără trotuare. Uneori iluminatul public există, alteori nu. Ei bine, atunci când faceți această alegere, e bine să vedem și cum au ținut autoritățile pasul cu dezvoltarea în zonă. E bine să observați inclusiv detalii aparent mărunte: dacă mașina de salubritate trece să ridice gunoiul sau dacă iarna mașina de deszăpezire își face drum pe stradă. Vă veți aminti cu siguranță acest aspect dacă pe strada dvs. nu se deszăpezește și trebuie să vă ocupați personal de asta, la fiecare ninsoare.

Dependența de mașină

Dacă vorbim de numărul de locuințe (case și apartamente Mureș) și ne mirăm că a crescut uimitor, atunci trebuie să știți că numărul mașinilor a crescut și mai tare. Ceea ce e bine, pentru că ne asigură o mobilitate mai mare. Problema e că, din nou, autoritățile n-au ținut pasul, așa că drumurile sunt tot mai aglomerate, în special în orașe, iar transportul în comun e încă departe de standardele occidentale. De ce e important acest aspect? Pentru că atunci când vă alegeți viitoarea dvs. locuință, trebuie să știți că, cu cât sunteți mai departe de principalele puncte de interes, cu atât gradul de dependență față de mașină este mai mare și timpul petrecut zilnic în trafic, la fel. Veți spune, dacă dețineți deja o mașină, că asta nu e o problemă. Însă gândiți-vă că orice mașină poate să se strice și să devină indisponibilă pentru una sau mai multe zile.

Prețul de achiziție

Unii ar începe discuția pornind și oprindu-se doar la acest aspect. Sigur, nu putem ignora prețul de achiziție, pentru că acesta rămâne unul din cei mai importanți factori care determină pe cineva să aleagă unde anume își alege viitoarea locuință. Atunci când parcurgeți lista de apartamente Mureș, veți observa că, deși există cartiere mai bine cotate și altele mai puțin apreciate, regula este că marginea orașului e mai ieftină decât centrul. Lucrurile s-au complicat însă de când s-au construit proiecte imobiliare cu apartamente și mai departe de centrul orașului, în localitățile imediat învecinate orașului. Avantajul aici este evident prețul mai mic.

Depărtarea de locul de muncă

Dacă până acum am detaliat doar factori mai degrabă generali, aici avem de-a face cu unul mai subiectiv, care poate să difere substanțial de la caz la caz. Asta pentru că unii dintre dvs. lucrează la instituții sau companii care au birourile în centrul orașului, pe când alții lucrează în zone industriale de la marginea orașului sau chiar dincolo de limita lui. Totuși, acesta este un criteriu de luat în calcul, chiar dacă mobilitatea forței de muncă este ceva mai mare acum decât în perioada comunistă. În timp ce parcurgeți lista de apartamente Mureș de vânzare trebuie să vă gândiți că este un drum pe care îl veți face în majoritatea zilelor din an și nu e același lucru dacă trebuie să străbateți toată aglomerația urbană sau trebuie să faceți un drum rapid de 5-10 minute.

Cheltuieli cu consumul de carburant

Atunci când alegem din lista de apartamente Mureș și vorbim despre depărtarea de principalele puncte de interes, nu vorbim doar despre timpul petrecut în trafic sau despre dependența de mașină. Vorbim și despre costurile lunare pe care depărtarea mai mare față de punctele de interes le va genera pentru plata carburantului. E bine să vă faceți simulări și calcule, pentru a lua cea mai bună decizie, cu toate informațiile relevante la îndemână.

Poluarea

Am lăsat acest ultim factor la urmă, dar nu neapărat pentru că importanța acestuia ar fi una minoră. Ba din contră, atunci când căutați în lista de apartamente Mureș, poate fi un factor extrem de important, mai ales dacă sunteți în vecinătatea unui mare poluator, fie el fonic, aerian sau de altă natură. Cu cât sunteți mai sensibili la acești factori, cu cât importanța lor și greutatea în luarea deciziei privind achiziția crește.

E bine să luați în calcul toți acești factori la luarea deciziei privind achiziția. Analizați avantaje și dezavantaje, faceți calcule acolo unde este posibil. Din aceste puncte de vedere, avantajele proiectului Parângului Residence sunt că este amplasat la 5 minute de stația de autobuz, 4 față de prima școală, 2 până la supermarket și 1 până la grădiniță – toate în condițiile de mers pe jos.

Mai multe articole