fbpx Skip to content

Cum căutăm și cum ne alegem apartamentul de vis?

Cum căutăm și cum ne alegem apartamentul de vis?

La Ideal Home ne străduim să construim și să oferim mai apoi apartamente de vânzare în Tg Mureș care să fie cât mai aproape de locuința ideală. Ne străduim să folosim cei mai experimentați arhitecți, cei mai pricepuți constructori și nu facem rabat de la calitatea materialelor și finisajelor folosite. Însă trebuie să recunoaștem că asta este departe de a fi garanția absolută pentru ca produsul final – apartamente de vânzare în Tg Mureș construite de Ideal Home -să fie locuința ideală pentru toți dintre dumneavoastră, cei care căutați o nouă casă în care să vă mutați. Dar ce înseamnă de fapt această casă ideală? Cum ar trebuie să fie apartamentul de vis, unde și de ce? Auzim adesea vorbindu-se despre acest concept în reviste de imobiliare sau de amenajări interioare, însă o definire clară e mai greu de făcut. Asta pentru că în acest concept ar trebui să înglobăm gusturile tuturor, ceea ce trebuie să recunoaștem că e o sarcină imposibilă.

Puncte comune pentru apartamentul de vis

Pe lângă chestiunile ce țin de gusturi, imposibil de împăcat, avem totuși și puncte comune, pe care majoritatea dintre noi ni le dorim de la apartamentul de vis. Așadar, atunci când căutați prin lista de apartamente de vânzare în Tg Mureș puteți lua în calcul câteva repere la care să vă raportați și pe care să le urmăriți pe tot parcursul căutărilor dvs.

1. Mărimea apartamentului

Înainte de orice, probabil cel mai important lucru pe care trebuie să-l definim pentru ca mai departe să putem căuta cu succes ceea ce ne dorim, e să stabilim ce tip de apartament căutăm – cu una, două, trei sau poate chiar cu patru camere? Cele mai căutate sunt cele cu una și două camere, însă asta depinde de motivele fiecăruia. Pe lângă acest aspect, trebuie însă să fim foarte atenți nu doar la numărul de camere, ci și la suprafețe, pentru că nu e totuna dacă, de exemplu bucătăria este minusculă sau dacă are suprafața suficient de generoasă pentru a acomoda și zona de servit masa. De asemenea, numărul băilor (în cazul apartamentelor cu 3 și 4 camere) poate fi și el un criteriu de mărime care să fie luat în calcul. Apoi se mai pune și problema dacă doriți un apartament pe unul sau pe două nivele? Doriți o curte privată? Doriți ca să aveți acces și la o parcare? Apartamentul are balcon? Unul sau două? Cât de mare?

2. Amplasarea

Locul în care blocul se găsește este, de asemenea, un criteriu important după care ne alegem locuința de vis. Gândiți-vă dacă sunteți dispuși să locuiți departe de funcțiunile urbane pentru a avea parte de liniștea și verdeața din afara orașelor sau le sacrificați pe acestea din urmă pentru a fi aproape de magazine, farmacii, transportul în comun, școli, grădinițe etc. De pildă proiectul Parângului Residence se află la 5 minute pe jos până la prima stație de autobuz, la patru minute de cea mai apropiată școală, la un minut de cea mai apropiată grădiniță și la două minute de cel mai apropiat supermarket. În plus de asta, tot în funcție de amplasare vedeți și starea infrastructurii din jur. Sunteți dispuși să circulați zilnic pe un drum neasfaltat, de exemplu?

3. Finisaje gata făcute sau apartament nefinisat?

E foarte importat să vă puneți această întrebare, ca să știți ce să căutați. Apartamentele nefinisate vin la un preț mai mic, pentru că e nevoie de investiții suplimentare. Avantajul e că puteți să faceți alegerile proprii și totul să fie exact pe gustul dumneavoastră. Pe de altă parte, apartamentele gata finisate sunt ocupabile mai repede. Asta vă scutește de timp irosit, efort și, de ce nu, chiar și de o doză de stres. Vorbim de găsirea muncitorilor potriviți, supravegherea acestora, achiziția materialelor etc. – un job în sine până la urmă, pe care trebuie să-l faceți pentru o perioadă de timp.

4. Vizionarea apartamentelor

Când mergeți la piață ca să cumpărați un kilogram de mere, cu siguranță veți merge să vedeți mai multe tarabe, nu veți cumpăra de la prima care vă iese în cale. Așa e și cu apartamentele – pentru a-l găsi pe cel care vi se potrivește cel mai bine, trebuie să vedeți mai multe, ca să aveți termene de comparație – și pentru preț, dar și pentru celelalte aspecte. Așadar, e recomandabil să vă rezervați timp și să vedeți cât mai multe proiecte (atunci când pe lista dvs. de apartamente de vânzare în Tg Mureș vreți să fie apartamente noi în blocuri care se află în diferite stadii de construcție).

5. Vechimea

Nu e totuna dacă opțiunile dvs. de apartamente de vânzare în Tg Mureș includ și apartamente noi și vechi. Indicat ar fi să vă orientați spre cele mai noi, care au inclusiv garanție. Este aproape sigur că apartamentele noi vor fi mai spațioase, mai luminoase sau mai eficiente din punct de vedere energetic. În plus, diferențele de preț nu sunt atât de mari, ba chiar uneori sunt mai ieftine decât apartamentele vechi.

6. Întreținerea

Este un factor la care trebuie să vă gândiți, pentru că vă va influența fiecare lună a traiului dvs. în viitoarea locuință. Luați în calcul suprafețele pe care le aveți de încălzit, eventual și volumele (dacă tavanul este înalt), dar și existența sau nu a unei curți interioare, gradul de izolare termică a imobilului, calitatea tâmplăriei termopan, eficiența sistemului de încălzire și apă caldă și, în general, orice detaliu puteți identifica din apartament sau imobil care are influență asupra viitoarelor cheltuieli de întreținere.

Sigur, peste toate acestea intră în discuție și bugetul de care dispuneți. Însă acesta este o realitate de care nu ne putem feri la nici un fel de achiziție. Pe lângă asta, mai putem întâlni cerințe de natură mai personală, la care poate cel care caută în lista de apartamente de vânzare în Tg Mureș ține în mod special. Oricum ar fi, rețineți că achiziția unui apartament este un proces mai laborios, pentru care e bine să vă rezervați timp și răbdare. E o investiție pe termen lung, pe care e bine să o pregătiți și să o faceți corect, pentru a avea rezultatele scontate. Noi vă urăm succes!

Mai multe articole