fbpx Skip to content

Lucruri la care să fim atenți înainte de a investi în apartamente de vânzare Tg Mureș

Lucruri la care să fim atenți înainte de a investi în apartamente de vânzare Tg Mureș

Să presupunem că dispuneți de o sumă mai mare de bani pe care doriți să o plasați într-o investiție astfel încât ea să se devalorizeze cât mai puțin posibil și să vă aducă un beneficiu de pe urma plasării ei. E adevărat – cea mai sigură metodă este aceea de a-i depune într-un cont la bancă și să așteptați să ridicați dobânda. La fel de adevărat este însă că metoda are și cel mai slab randament financiar. Ca la orice investiție, trebuie să puneți în balanță gradul de risc pe care investiția o aduce și beneficiile de pe urma ei, adică randamentul. Ei bine, investițiile în imobiliare s-au dovedit a fi, pe termen lung, una din cele mai inteligente metode de a vă plasa banii, astfel încât să câștigați de pe urma lor – în acest caz prin închiriere. Așadar, nu trebuie decât să căutați prin lista de apartamente de vânzare Tg Mureș și să cumpărați un apartament, nu-i așa? La modul simplist da, însă acea listă cu apartamente de vânzare Tg Mureș are o sumedenie de opțiuni la dispoziție – de la apartamente mici de tip garsonieră sau studio, la unele mai mari cu 3 sau chiar 4 camere. Apoi diferă anul construcției imobilului. Vin apoi tot felul de dotări ale acestuia, de la tâmplăria geamurilor, la izolarea imobilului, nivelul de finisări etc. Apoi locația, prețul, dacă are sau nu parcare și așa mai departe. Doar să înșiruim variabilele ne ia mult, darămite să luăm o decizie. Haideți să vedem în continuare cum să abordăm lista cu apartamente de vânzare Tg Mureș, la ce să fim atenți și cum să ne îndreptăm spre o alegere corectă.

Premisele investiției în apartamente de vânzare Tg Mureș

În primul rând trebuie să știm cui ne vom adresa după ce ne vom fi trezit proprietari ai unui nou apartament. Așadar, atunci când căutăm apartamente de vânzare Tg Mureș trebuie să știm că sunt mai multe categorii mari de chiriași. Iată doar câteva dintre cele mai importante:

  • Studenți – Fiind un centru universitar, Tîrgu-Mureș atrage câteva mii de studenți în fiecare an la una din universitățile sale: UMF, Petru Maior, Spienția, Dimitrie Cantemir. Cea mai mare este, de departe, UMF, care se adresează nu doar unui bazin de studenți locali sau regionali, ci are adresabilitate națională. E bine de știut asta, pentru că are și cei mai mulți studenți din afara orașului, deci potențiali chiriași.
  • Chirașii temporari aduși de companiile mari – Trebuie să știți că firmele mari pot atrage oameni de afaceri cu diferite treburi de rezolvat în oraș, pe termene mai lungi sau mai scurte. Ca să vă adresați lor, obligatoriu va trebui să puteți emite o factură pentru serviciile de închiriere și obligatoriu va trebui să fiți disponibili pe o platformă de tipul booking.com. Avantajul față de studenți e că nu sunt la fel de invazivi cu finisajele, însă va trebui să-i căutați constant, pentru că nu există continuitate asigurată natural. Sigur, prețurile sunt și ele mai mari la închiriere.
  • Chiriașii temporari aduși din turism – La fel ca în cazul de mai sus, este recomndabil să vă înscrieți rapid apartamentul dat spre închiriere unor turiști pe platformele românești și străine specializate. Descrierile amănunțite, interacțiunea promptă și evaluările bune ale foștilor clienți sunt obligatorii în acest caz. La fel ca în categoria de mai sus, și aici e riscul unor perioade mai scurte sau mai lungi de discontinuitate la ocupare, însă și chiriile practicate pot fi mai mari.
  • Localnici care caută chirii – Aici intră toate categoriile de localnici sau persoane care locuiesc temporar ori pe termen nedefinit, mai tineri sau nu, care din diferite motive nu dețin un apartament. Fie că nu-și permit să se apropie de lista apartamente de vânzare Tg Mureș din cauza prețurilor sau din alte motive, ei sunt un public ceva mai stabil, la care puteți închiria pe mai mult de câteva nopți, percepând o chirie lunară, ca și în cazul studenților.

La ce să fim atenți înainte de achiziție?

Ei bine, atunci când luați lista de apartamente de vânzare Tg Mureș și începeți căutările, ar fi bine să urmăriți câteva criterii.

1.Publicul țintă

Cel mai bine ar fi dacă știți deja cam ce ați vrea să faceți cu acel apartament și cui ați dori să vă adresați, cine v-ați dori să vă fie chiriaș. Unele zone, cele din apropierea facultăților, au avantajul că sunt mai ușor de închiriat studenților. Altele, cum sunt cele din zona centrală sunt mai ușor de închiriat turiștilor sau celor care vin cu diferite treburi de rezolvat în oraș.

2.Zona în care luați apartamentul

Indiferent de publicul țintă pe care vi l-ați ales, trebuie să fiți atenți și la zonă. Una liniștită întotdeauna va fi mai atractivă. La fel, apropierea de un magazin, o stație de autobuz va fi un plus în ochii chiriașului. Dacă vizați familiști, atunci punctați cu apropierea față de școli sau grădinițe.

3.Prețul la care doriți să-l închiriați

În funcție de publicul pe care-l vizați și zonă, veți stabili prețul chiriei, însă mai există și alte criterii. Nivelul de finisări poate să schimbe radical prețul la care oferiți chiria. Gândiți-vă la bugetul total atunci când căutați apartamente de vânzare Tg Mureș, buget care să includă și finisările pe care le faceți, nu doar achiziția în sine.

4.Mobilat/nemobilat

Majoritatea celor care caută un apartament de închiriat caută unul mobilat, însă sunt și familiști care și-l doresc gol. E bine de luat însă în calcul acest aspect, la fel ca la punctul anterior, atunci când căutați prin lista de apartamente de vânzare Tg Mureș, cu gândul la bugetul final pe care-l aveți de investit.

5.Tabuul închirierii la negru vs. fiscalizate

Majoritatea celor care caută apartamente de vânzare Tg Mureș ca să le închirieze mai apoi, cu siguranță nu se gândesc neapărat și la acest aspect, pentru că majoritatea proprietarilor închiriază la negru. Totuși, ca să fiți liniștiți că nu ați făcut nimic ilegal și nu veți avea parte de surprize neplăcute, e recomandabil să faceți totul perfect legal. Așadar, trebuie să vă gândiți și la impozitul pe care-l percepe statul pe activitățile de închiriere. Găsiți informații de specialitate și îndrumare direct de la ghișeul de informații de la Finanțe.

Iată doar câteva din pașii pe care trebuie să-i faceți atunci când decideți să investiți în imobiliare. Noi vă recomandăm complexul Parângului Residence, unde aveți avantajul unor apartamente noi, spațioase, moderne, aproape de toate facilitățile urbane.

Mai multe articole