fbpx Skip to content

Starea de bine la bloc, prinde contur și proporții

Starea de bine la bloc, prinde contur și proporții

15 imobile, + 1.100 de apartamente, cu parcări interioare și exterioare, pe o suprafață desfășurată de + 60.000 de mp. Părea la un moment dat doar un vis, o fantezie. Însă visul prinde nu doar contur, ci formă și consistență. Un mini-cartier, în mijlocul naturii, dar totuși aproape de toate facilitățile urbane. Green Residence, pe numele lui, a evoluat rapid, într-un ritm uimitor, astfel că imobilele M și N din proiect sunt vândute în totalitate, 100%, deși stadiul de execuție este la 90%. Cei care au contractat însă apartamente în cele două imobile trebuie să știe că livrarea va avea loc estimativ conform graficului și angajamentului inițial. Astfel, cele 2 imobile se alătură celorlalte două deja livrate, care formează acum sufletul comunității Green Residence.

Img1

Creație, inovare, surprize plăcute

Nu sunt cuvinte mari, sunt realitatea de zi cu zi, din proiectul Green Residence. Sunt preocupări ale unui dezvoltator cu adevărat responsabil, care se oglindesc în facilități reale, vizibile și cât se poate de utile pentru locatarii rezidenței. Și ce poate fi mai atractiv la o locuință, decât spațiul și lumina din belșug? Dezvoltatorul a mizat pe acest mix, astfel că a proiectat atât imobilele, cât și apartamentele componente, având în vedere crearea de spații generoase, fluide și „inundate” de lumină naturală, iar la final a adăugat și terasele spațioase multifuncționale, pentru a aduce stilul de locuit cu adevărat în actualitate, în contemporan. În același timp, Fomco Imobiliare a fost și printre primii dezvoltatori care a ales o abordare extrem de flexibilă în privința modalității de predare a apartamentelor, intuind corect nevoia oamenilor de a personaliza fiecare părticică din ambientul pe care-l vor numi acasă. Tot flexibilitate este cuvântul cheie și în ceea ce privește finanțarea achiziției de apartamente. La Green Residence asta se traduce nu doar în libertatea de a accesa orice tip de finanțare pentru achiziție – credit imobiliar, ipotecar, prima casă etc., ci și un aport suplimentar de consiliere, care să faciliteze procesul, să-l facă mai ușor, iar decizia finală să fie ușor de luat de cei interesați. Asta se datorează și parteneriatului cu mai mult instituții bancare, pentru a face tot procesul cât mai confortabil pentru toate părțile implicate. În fine, dacă vorbim de inovare, de lucruri făcute un pic altfel, atunci merită amintită și orientarea (în proporție ce se apropie de 100%) spre furnizori locali – materii prime, forță de muncă, instalații, colaboratori externi etc. Asta denotă o atitudine corectă, responsabilă și totodată sustenabilă.

Următorii pași

Firesc, pe un drum așa de ambițios, urmează un nou pas important. Mai exact demararea lucrărilor pentru următoarele două imobile care vor fi ridicate în paralel, imobilele K și L, ambele în regim P + 10 etaje, cu un total de 183 de apartamente, cu 1, 2 și 3 camere. Lucrările în curs de autorizare sunt programate să înceapă din prima parte a anului 2022 și să se deruleze într-un interval de 18 luni. Cele mai atractive par să fie în continuare apartamentele cu 1 și 2 camere, cu suprafețe utile peste medie și compartimentări inteligente. De pildă, apartamentele cu 1 cameră pot fi alese în 4 variante diferite, cu suprafețe utile între 45 și 52 mp utili și prețuri de la 53.500 la 56.500 Euro + TVA. De asemenea, sunt foarte vânate și apartamentele cu trei camere, cu bucătărie open space, două dormitoare și living spațios de 25 mp. S-a ajuns astfel la o configurație cu suprafață utilă de 73,60 mp, la un preț de 83.000 euro + TVA. O altă „vedetă” a apartamentelor în preferințele clienților sunt cele cu 2 camere, cu terase spațioase și luminoase, cu suprafețe utile de la 73 la 81 mp. Practic, aici avem de-a face cu una din cele mai bune oferte de apartamente cu 2 camere din oraș, dacă vorbim de raportul calitate preț sau prețul per metru pătrat util la apartamente noi cu 2 camere.

Img2

Cel mai bun raport calitate preț. Fără emoții.

Sigur, e o declarație îndrăzneață și poate implică și o doză de subiectivism. Însă ea vine cu o serie întreagă de argumente. Iar decizia o veți lua singuri, cu siguranță. Iată însă „probele”.

1. Elita tâmplăriilor. Cu alte cuvinte, vă veți muta nu doar într-o locuință cu geamuri termopane, ci într-o locuință cu ferestre cu tâmplărie din lemn stratificat, care îmbină calitățile izolatoare la cele mai ridicate standarde, cu estetica, un aspect plăcut care se încadrează perfect într-un proiect denumit totuși Green Residence.

2. Încălzirea în pardoseală. Sigur că nu e o invenție recentă, însă rețineți că aceasta este o dotare standard, inclusă în prețurile de bază, fără vreo altă taxare suplimentară. Ei bine, câte proiecte de acest fel cunoașteți?

3. Flexibilitate la compartimentare. Bucătărie deschisă pentru un spațiu de zi open space aerisit sau poate preferi bucătăria închisă, pentru un gătit intensiv? Răspunsul este în ambele cazuri da. Pentru că la orice apartament poți alege oricare din cele două variante, plus alte mici intervenții de compartimentare suportate de proiect. Asta înseamnă flexibilitate.

4. Locația. În imobiliare se spune că sunt importante 3 lucruri: locația, locația și locația. Green Residence are în proximitate pădurea, un veritabil plămân verde, natural, iar în cealaltă parte una din cele mai bine deservite zone urbane din punct de vedere al facilităților – magazine, școli, facilități sanitare, restaurante etc.

5. Preț raportat la suprafața utilă. Am lăsat la urmă „desertul”, pentru că în definitiv totul se reduce și la bani. Iar în cazul Green Residence nu avem nicio reținere să spunem că avem de-a face cu cel mai bun preț raportat la suprafața utilă reală, dar și la calitatea materialelor folosite, atât la interior, cât și la spațiile c

Rezervări & prețuri promoționale

Totul începe cu o vizită în Complexul Green Residence, după care există o perioadă de rezervare și un timp de gândire de 7 zile. În etapa următoare se încheie un contract de rezervare și se achită taxa de rezervare. Mai departe, în următoarea etapă, se încheie un antecontract autentificat la notar și se achită un avans minim de 15% din valoarea apartamentului. În fine, în etapa finală, când se transferă și dreptul de proprietate, se achită restul sumei. De reținut e că dezvoltatorul nu insistă pe sume mari plătite în avans, ci acestea pot fi transferate doar atunci când apartamentele sunt livrate. Cu toate acestea, există totuși discount-uri pentru plata în avans. Mai exact, există un discount de 5% pentru achitarea prețului integral în avans, la momentul semnării antecontractului sau de 2,5% la achitarea unui avans de 50% din valoarea apartamentului, la același moment al antecontractului. Ambele discount-uri se aplică până la finalul anului 2021. În fine, mai există și un discount personalizat, pentru cei care cumpără al doilea apartament în complex.

Termen de finalizare.

Dacă ați devenit interesați de această poveste imobiliară de succes și doriți să deveniți parte din comunitatea Green Residence, trebuie să știți că blocurile K și L din această etapă sunt estimate să se finalizeze în luna decembrie a anului 2022, cu posibilitate de prelungire a termenului până în martie 2023. Finisarea, predarea și transcrierea finală a apartamentelor e programată pentru finalul anului 2023.

Img3

Epilog

Știm, orașul trece printr-o dinamică extrem de interesantă de dezvoltare. Sunt numeroase proiecte imobiliare noi, abordări diferite, susținute de argumente diferite. Parcurgerea tuturor necesită o mini-specializare. Concluzia de final nu e ușor de formulat așadar, însă ce putem să vă sugerăm ca să vă ușurăm munca, ar fi să mergeți la o prezentare acasă la Green Residence. Biroul lor de interacțiune cu voi e amenajat chiar în complex, str. Livezeni Nr. 34/D. Mai puteți obține informații și pe pagina lor oficială la adresa apartamentemures.ro sau la telefon 0726.136.653.

Mai multe articole