fbpx Skip to content

3 greșeli emoționale pe care le fac cumpărătorii de locuințe

3 greșeli emoționale pe care le fac cumpărătorii de locuințe

3 greșeli emoționale pe care le fac cumpărătorii de locuințe

 

Controlează-ți emoțiile, nu le lăsa să te controleze ele pe tine

Agenții imobiliari spun că greșelile emoționale sunt ceva obișnuit pentru cei care doresc să achiziționeze o locuință. Aceștia plătesc, de regulă, mai mult pentru ”casa ideală”, pentru că își lasă sentimentele să le întunece judecata.

Dar cumpărătorii nu ar trebui să se simtă prost pentru că devin emoționali. Cumpărarea unei case este, probabil, cea mai mare achiziție pe care o persoană o va face vreodată.

Iată trei greșeli emoționale pe care le fac cumpărătorii și cum poți să le eviți.

Greșeala nr. 1: Mereu caută o afacere mai bună

Fiecare piață are suișurile și coborâșurile sale, dar piața actuală a condiționat cumpărătorii de case să facă greșeala de a gândi, că întotdeauna este o afacere mai bună chiar după colț. Deși e adevărat că prețurile pot să scadă, nu e o idee bună pentru cumpărători să se joace cu șansele lor. Chiar și în condiții ideale, nu se poate prezice ce se va întampla în viitor. Fluctuațiile de preț sunt parte a pieței de imobiliare. Fii inteligent, fă-ți temele, cunoaște valoarea zonei și a casei pe care o cumperi și fii sigur că satisface nevoile familiei tale.

Greșeala nr. 2: Se îndrăgostesc la prima vedere

Când vine vorba de imobiliare, nu ar trebui să existe așa ceva, dragoste la prima vedere. Există o singură regulă, simplă, pentru cumpărători. Trebuie să vezi cel puțin 5 proprietăți diferite, înainte de a semna un contract. E ușor să îți placă o casă din prima, dar dacă o și cumperi s-ar putea să regreți mai târziu, sau chiar să plătești mai mult pentru ea.

Cumpărătorii care tind să se grăbească, uită de valoarea procesului de achiziție în sine – de la inspecția casei, la evaluarea acesteia. E posibil să faci greșeala să te îndrăgostești din prima de o casă pe care ai vizitat-o, dar nu uita să îți faci temele. Cumpărătorii loviți de dragoste renunță uneori la condiții-cheie din graba de a face o ofertă. Uneori acele detalii trecute cu vederea ajung să te facă să regreți mai târziu.

Greșeala nr. 3: Plătesc prea mult pentru perfecțiune

Fiecare dintre noi vrem casa perfectă, dar, din păcate, s-ar putea ca aceasta să nu existe. Dacă, chiar o găsim, există șanse foarte mari să plătim mult prea mult pentru ea, sau chiar să ne îndatorăm mai mult decât e cazul, doar pentru că suntem emoționali.

Mai multe articole