fbpx Skip to content

3 pași pentru a achiziționa următoarea ta locuință

3 pași pentru a achiziționa următoarea ta locuință

3 pași pentru a achiziționa următoarea ta locuință

 

Ești pregătit să începi căutarea? Iată de unde trebuie să începi.

Probabil că deja te gândești să achiziționezi o locuință – poate ai vizitat deja câteva și ți-ai făcut niște calcule. Dar, o dată ce devii serios în privința achiziției, există câteva puncte pe care trebuie să le iei în considerare, înainte de a semna un contract.

Achiziția unei case presupune un timp mai lung de gândire și căutare decât, să zicem, cumpărarea unui smartphone sau a unei tablete. Înainte de a lua o decizie, e important să înțelegi procesul. Experiența fiecărui cumpărător e diferită, dar iată câțiva pași pe care fiecare ar trebui să îi urmeze.

Caută și descoperă

Procesul de achiziție se petrece de cele mai multe ori organic, și poate începe cu mai mult de un an înainte de achiziția propriu-zisă. Vei începe prin a vizualiza oferte online, pentru a descoperi ce tipuri de locuințe poți cumpăra, la diferite prețuri.

Uită-te la case/apartamente din cartierele tale preferate și verifică statisticile și rapoartele imobiliare. Folosește acest timp pentru a te gândi la caracteristicile pe care ai vrea să le aibă locuința pe care ți-o dorești și fă o listă cu prioritățile tale.

Majoritatea cumpărătorilor vor găsi o locuință în această fază, lucru care îi va face să treacă la următorul pas.

Fă-ți temele și toate calculele

Majoritatea cumpărătorilor vor avea nevoie de un împrumut bancar pentru a putea achiziționa locuința dorită. Deși procesul de contractare a unui credit este acum oarecum mai ușor, încă poate fi o provocare dacă nu ești pregătit.

Trebuie să știi ce îți poți permite, tipurile de credit disponibile și cum vor afecta acestea procesul de căutare. Fă-ți calculele și încearcă să îți înțelegi situația financiară. Discută cu un agent bancar. Probabil vei avea nevoie de timp să aduni un avans, așa că folosește timpul pe care îl ai pentru a rezolva orice problemă de natură financiară.

Mergi înainte cu planul și distrează-te

La un moment dat, va trebui să contactezi un agent imobiliar. Aceste relații se stabilesc devreme, în timpul procesului de achiziție, iar având lângă tine o persoană care cunoaște piața și dedesubturile acesteia, poate fi de neprețuit.

Vizitează apartamente / case scoase la vânzare, fă-ți programări pentru a vedea cât mai multe locuințe posibil. Înainte de a face o ofertă, trebuie să cunoști piața. Cu cât vezi mai multe case/apartamente, cu atât mai multe vei știi despre piața imobiliară locală, și vei avea mai multă încredere când va apărea casa ta ideală.

Dacă pierzi o ofertă sau două, nu e nicio problemă. Acest lucru face parte din proces. Nu te simți presat, e important să realizezi că, uneori, căutarea unei locuințe poate deveni un job part-time. Simte-te bine, distrează-te.

Dacă te grăbești, înainte de a avea toate informațiile și cunoștințele despre piața de imobiliare, s-ar putea să nu alegi ce trebuie. Spre deosebire de o tabletă, un telefon sau chiar o mașină, o locuință este o investiție pe termen lung – și una chiar specială. Acolo se va petrece toată viața ta, de-acum înainte. Dacă te miști prea repede, s-ar putea să regreți alegerea făcută.

Mai multe articole