fbpx Skip to content

De unde să începi să despachetezi după ce te-ai mutat în noua ta casă

De unde să începi să despachetezi după ce te-ai mutat în noua ta casă

De unde să începi să despachetezi după ce te-ai mutat în noua ta casă

 

Unde sunt prosoapele? În care cutie e desfăcătorul de conserve? Cine a împachetat mâncarea pisicii? Atunci când ești înconjurat de cutii, ai nevoie de strategie.

Odată ce ai terminat cu toate pregătirile pentru mutare, ai rezolvat toate sarcinile grele legate de mutat, și totul a mers, mai mult sau mai puțin, conform planului în ziua mutării, te afli în noua ta casă, înconjurat de grămezi de cutii, obosit și bucuros că procesul de mutare urmează să se încheie.

Însă, ca mutarea să se încheie cu totul, mai trebuie să îți despachetezi lucrurile și să faci ca noua locuință să fie ”acasă”. Dar, de unde să începi să despachetezi?

Să începem cu începutul

Indiferent cât de tare îți dorești să termini cu toate cât mai repede, sunt câteva lucruri importante pe care trebuie să le faci, înainte de a începe să despachetezi.

  1. Fă curățenie și pregătește-ți noua casă. E mai ușor să ștergi praful, să speli geamurile și să mături podelele înainte să îți pui toate lucrurile la locul lor. Asigură-te că totul e lună și bec, înainte să îți ajungă toate lucrurile.
  2. Inspectează și organizează-ți lucrurile. Verifică dacă ai tot, dacă e totul intact. Mută fiecare cutie cu lucruri, în încăperile de care aparțin. Dacă ai etichetat lucrurile, îți va fi ușor să le sortezi.
  3. Deschide cutia cu lucruri esențiale. Acolo ar trebui să fie unelte, articole de toaletă, haine, medicamente, articole de bucătărie de bază, și alte lucruri elementare, care te vor ajuta să continui despachetarea.
  4. Aranjează mai întâi piesele mari de mobilier și aparatele de uz casnic voluminoase. Vei putea, ulterior, să aranjezi lucrurile mai mici, direct în locul în care trebuie. Planifică-ți înainte modul în care va fi amenajat apartamentul, ca să nu te trezești că muți mobilele prin casă de mai multe ori.

Lucrurile necesare

Ce contează cel mai mult când despachetezi, e să te asiguri că ai la îndemână lucrurile esențiale. Așa că prioritizează și despachetează prima dată lucrurile de care ai absolută nevoie.

Așternuturile

Probabil nu vei reuși să despachetezi toate lucrurile pentru dormitor dintr-o dată, dar va trebui să îți instalezi patul în prima zi. Reasamblează-l (dacă e necesar), așterne cearceafurile, despachetează pernele și pune cuvertura, astfel încât să poți să te odihnești cum trebuie – vei avea nevoie!

Dacă ai un schimb de haine și o pereche de papuci de casă confortabili (precum și perdele pe geamuri care să îți asigure intimitatea), restul lucrurilor din dormitor pot aștepta până când vei avea timp și energie ca să te ocupi de ele.

Lucrurile pentru baie

Fără îndoială, articolele de îngrijire personală, articolele de toaletă, medicamentele, trebuie să fie în topul listei cu lucruri de despachetat prima dată după mutare. Pune hârtia igienică și săpunul la locul lor, găsește periuța și pasta de dinți, adaugă prosoapele și perdeaua de duș, și despachetează celelalte lucruri esențiale de baie, de care vei avea nevoie pentru a te reîmprospăta.

Articolele de bucătărie

Poate ți-ai adus și ceva mâncare cu tine, sau poate vei comanda ceva în primele zile după mutare, dar vei avea nevoie de o bucătărie funcțională cât mai repede, ca să poți pregăti de mâncare pentru tine și familia ta.

Aranjarea bucătăriei tinde să dureze ceva mai mult timp, să despachetezi și să organizezi totul, datorită numărului mare de articole care trebuie sortate și aranjate cu grijă.

Imediat ce ai instalat aparatura mare, cum e frigiderul sau cuptorul, treci la ustensilele mai mici. Farfuriile, tacâmurile și paharele sunt primele lucruri pe care trebuie să le aranjezi la locul lor, urmate îndeaproape de instrumentele pentru gătit, oale și cratițe și articolele pentru cămară.

Lucrurile copiilor și ale animalelor de companie

Dacă ai copii mici, ar trebui să despachetezi câteva din jucăriile lor preferate, cărți, pături, și asta în primele ore după ce te-ai mutat. Dacă ei sunt fericiți și ocupați cu lucrurile lor, tu vei putea să te concentrezi mai bine pe despachetat și să termini mai repede.

Bineînțeles, va trebui să te ocupi și de nevoile animăluțelor de companie, imediat ce ai ajuns în noua casă. E bine să împachetezi mâncare pentru ei, boluri pentru apă și mâncare și câteva jucării favorite, în cutia pe care o despachetezi prima.

În final

După ce ai despachetat cele mai importante încăperi din casă (dormitor, baie și bucătărie), restul mai pot aștepta puțin. Nu ai termene limită, așa că îți poți seta tu ritmul de lucru, atunci când îți decorezi noua locuință – doar despachetează lucrurile în ordine.

Dacă te organizezi, îți setezi câteva țeluri realizabile și le îndeplinești cu promptitudine, faci curățenie după fiecare etapă a despachetării, noua ta casă va înceta să mai semene cu un depozit plin de cutii, și vei începe să te simți mai mult acasă.

Dacă te și distrezi pe parcursul procesului – asculți muzica ta favorită, îi rogi pe copiii tăi să te ajute sau inviți câțiva prieteni să îți dea o mână de ajutor – efortul de a despacheta și aranja fiecare lucru la locul lui ți se va părea mai ușor și mai rapid decâ te-ai fi așteptat.

Mai multe articole