fbpx Skip to content

Cauți o locuință nouă? Iată ce facilități trebuie să ai în apropiere!

Cauți o locuință nouă? Iată ce facilități trebuie să ai în apropiere!

Cauți o locuință nouă? Iată ce facilități trebuie să ai în apropiere!

 

Dacă ești în căutarea unei noi locuințe, atunci știi că alegerea zonei în care va fi aceasta este una dificilă, pentru orice familie.

Deși prețul este adesea factorul determinant, mai ales atunci când achiziționezi o casă sau un apartament nou, este totuși bine să restrângi căutările la zonele care au toate facilitățile de care tu și familia ta aveți nevoie.

Nu are sens să cumperi o casă mare la 40 de kilometri de oraș, dacă în apropiere nu găsești lucrurile de care ai nevoie.

Deci, ce ar trebui să cauți? Iată cele 5 lucruri importante.

Restrânge zona de căutare doar la acelea care includ toate facilitățile necesare unei familii.

Transportul public

Accesul facil la transportul public se află în topul listei. O locuință în apropiere de trenuri, tramvaie sau autobuze, va face ca mersul la serviciu sau accesul la alte facilități sa îți fie la îndemână. În plus, va oferi un nivel de independență copiilor și tinerilor adulți pe măsură ce cresc.

Școlile

Dacă te muți cu familia, vei avea nevoie de școli, iar o zonă în care găsești o școală bună poate fi critică în alegerea ta. Desigur, o zonă cu valoare imobiliară mai mare, va avea și școli mai bune, ceea s-ar putea să ducă la costuri mai mari.

Există persoane care nu vor cumpăra o casă, doar pentru că se află pe partea greșită a străzii și pentru că nu e într-o zonă bună pentru acces la școală.

Drumuri și autostrăzi

Deși e important să alegi cu atenție zona în care vei locui, e la fel de important să alegi una din care poți ieși la fel de ușor.

Apropierea de drumuri și autostrăzi ușor accesibile este o nevoie pentru orice familie, mai ales când vrei să călătorești. De obicei, este destul de dificil să ieși din orașele aglomerate, dar dacă ai acces ușor la drum, poți să ieși foarte rapid.

De asemenea, mulți oameni lucrează în părțile opuse ale orașului, de aceea este extrem de important să ai un acces facil la drum.

Magazine retail

Supermarketuri, magazine locale, cafenele, restaurante și în special magazine de specialitate, ar trebui să se afle pe listă, atunci când ești în căutarea unei case sau a unui apartament nou. Nu ar trebui să fie o corvoadă găsirea unei cafenele în weekend și nu ar trebui să conduci foarte mult ca să găsești un magazin unde să îți faci cumpărăturile.  Dacă se poate, ar trebui să te orientezi spre o zonă în apropiere de un centru comercial, unde vei găsi toate lucrurile de care ai nevoie. Dacă te orientezi spre zone care acum se dezvoltă din punct de vedere imobiliar, încearcă să cumperi în apropiere de zona în care va fi centrul.

Spitale

Toți sperăm că nu vom avea nevoie niciodată de ele, dar vei fi satisfăcut că ți-ai cumpărat locuința în apropierea unuia, dacă vei fi vreodată nevoit să apelezi la un medic. Zonele cu spitale în apropiere continuă să rezoneze cu cumpărătorii.

Ideal Home îți pune la dispoziție apartamente cu 1, 2, 3 camere, precum și apartamente de tip Duplex sau Penthouse, în două zone extrem de apreciate de către cumpărători: Parângului Smart Residence și Green Residence. Ambele zone sunt cu acces facil la mijloacele de transport în comun, având în apropiere școli, grădinițe, un complex sportiv, un hipermarket și alte galerii comerciale, unități bancare etc.

Vizitează site-ul ApartamenteMures.ro pentru mai multe detalii!

Mai multe articole