fbpx Skip to content

6 spații mici din casă unde culoarea potrivită are un impact mare

6 spații mici din casă unde culoarea potrivită are un impact mare

Spațiile mici nu trebuie să fie plictisitoare sau să treacă neobservate. Ai nevoie doar de puțină culoare. Prin simpla vopsire a câtorva spații strategice din casă, poți să transformi complet un spațiu, ușor și ieftin. Mai mult, poți să faci singur oricare din cele 6 proiecte de mai jos, în decursul unui weekend.

Iată 6 spații pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a le revopsi și câteva sfaturi despre cum să faci chiar și cel mai mic spațiu, să aibă un impact foarte mare.

Intrarea

Când sosește un oaspete, prima lui impresie se bazează pe exteriorul casei, respectiv ușa de la intrare. Dar următorul lucru pe care îl vor observa este holul, spațiul din zona ușii de la intrare, de aceea ar trebui să îl utilizezi pentru a face o declarație.

Dacă locuința ta are o intrare mai formală, alege o culoare care să fie cu una sau două nuanțe mai inchisă decât culoarea din următoarea cameră. O culoare mai închisă în hol, va face spațiul mai primitor, ca o îmbrățișare caldă.
În cazul în care, holul e open space, fără o intrare definite, poți să te folosești de culoare pentru a crea una. Încearcă o culoare îndrăzneață pe peretele din jurul ușii și pe unul adiacent acestuia, care vor reprezenta vizual marginile intrării.

Baia mică

Băile mici pot părea limitate din punct de vedere al designului, dar pot fi ușor transformate cu o schimbare de culoare.

Cum să alegi culoarea pentru o baie mică? Inspiră-te din culorile deja existente în casă, pete de culoare ce se regăsesc în obiectele de décor sau din culoarea draperiilor. De exemplu, un living bej, cu accente de culoare albastre, se va potrivi perfect cu baia vopsită în aceeași nuanță de albastru.

Culorile închise sunt populare pentru băi. Pentru a compensa natura întunecată a acestora, îți recomand să folosești culori deschise pentru piesele de mobilier din baie, chiuvetă, dulapuri, cabinete, etc., pentru a te asigura că acest spațiu rămâne deschis și luminos.

Dacă te temi că o singură culoare va fi prea copleșitoare pentru acest spațiu mic, poți folosi șipci din lemn, ca și un despărțitoare. Vopsește apoi partea de jos într-o culoare îndrazneață, iar partea de sus va putea rămâne într-o culoare neutră.

Rafturile pentru cărți

Fie că rafturile pentru cărți sunt incorporate în mobilă sau nu, poți crea stil cu ajutorul culorii. Scoate rafturile și vopsește doar peretele din spatele carcasei. Nu îți fie teamă să alegi o culoare îndrazneață, deaorece, odată ce vei pune rafturile și cărțile la loc, alegerea culorii va părea mai degrabă subtilă. Vei avea o pată de culoare instant, fără ca aceasta să fie prea țipătoare.

Debaraua / Dressingul

Acest spațiu este deseori uitat sau ignorat, când vine vorba de vopsit, dar un strat proaspăt de vopsea pe pereți și între rafturi, nu strică. Dacă ai o debara mica sau medie, culoarea aleasă trebuie să fie deschisă și luminoasă.

Dacă ai un dressing spațios, ia în considerare o culoare care complementează camera alăturată.

Pentru rafturi, folosește o vopsea pe bază de ulei, care să reziste zgârieturilor.

Holul

 Holurile sunt de obicei lungi și înguste, și, în funcție de iluminare, pot fi și întunecate. Când alegi culoarea pentru hol, ia în considerare culorile din camerele conectate de către hol, apoi ia o culoare cu una-două nuanțe mai deschisă.  Culorile se vor complementa una pe cealaltă și se vor coordona cu întregul design al casei. În plus, o nuanță deschisă pe hol va însufleți zona.

Peretele accent

Dacă ți-a rămas vopsea și vrei să obții un impact mare în casă, atunci peretele accent e cel mai bun pariu al tău. Alege un perete în living sau în dormitor, un perete pe care vrei să îl scoți în evidență, de exemplu, peretele din spatele canapelei sau a patului.

O data vopsit, atârnă câteva obiecte de artă, asortate cu peretele pentru a finisa aspectul.

Mai multe articole